Skip to main content

Wat eet Dagny Ros?

In deze aflevering kon ook een BV met exotische roots niet ontbreken, en dat is chef met IJslandse roots Dagny Ros. Ze neemt Danira een dag op sleeptouw.

 "Choco bij het ontbijt? Dat is marginaal!”. Danira schrok even van die uitspraak van Dagny Ros. Terug in Antwerpen bespreekt ze de beelden met Kobe en diëtiste Elien Smeers. Dagny Ros start elke dag met een portie fruit omdat het haar 'systeem in gang zet'. Volgens Elien zou dat goed kunnen want fruit is een bron van vezels die ervoor zorgen dat ons darmsysteem sneller zal werken. Maar niet alleen fruit is goed voor de stoelgang. Ook bruin brood en volkoren pasta zullen een gunstig resultaat neerzetten.

Dagny Ros geeft haar kinderen ook steeds volle melk omdat het beter zou zijn voor hun botten. Dat klopt volgens Elien. Tot een leeftijd van 4 jaar worden volle melk en andere melkproducten geadviseerd. Kinderen hebben dan een hogere vetbehoefte omdat ze nog groeien.

Volgens Dagny Ros worden mensen mooi als ze veel vis eten. Elien denkt dat die uitspraak komt van de vele studies rond de Omega 3-vetzuren die in vis te vinden zijn. Het is niet bewezen of het wel zo is, maar sowieso beschermen de voedingsstoffen in vis wel tegen hart- en vaatziekten. Die Omega 3-vetzuren kan je nog uit andere producten halen zoals noten en visolie.

Bron: https://www.een.be/over-eten/wat-eet-dagny-ros

Professioneel voedings- en dieetadvies op maat?