• Super User
  • Blog

Vergoeding van diëtistensessies voor kinderen met overgewicht

Begroting Gezondheidszorg 2019 goedgekeurd door Algemene Raad RIZIV. Naast de reeds voorziene budgetten maakt de regering in 2019 ook nieuwe budgetten vrij voor de gezondheidszorg.

Overgewicht en obesitas zijn twee zeer belangrijke problemen op het vlak van de volksgezondheid. Zowel op Europees als op mondiaal niveau neemt het aantal mensen met overgewicht en obesitas toe en bereikt het alarmerende proporties. Overgewicht en obesitas zijn de oorzaak van veel gezondheidsproblemen, zoals de ontwikkeling van chronische ziekten, spierziekten en bepaalde kankers.

Lees meer: Vergoeding van diëtistensessies voor kinderen met overgewicht

  • Elien Smeers
  • Blog

De voedingsdriehoek

Voedingsdriehoek Heusden-Zolder

De voedingsdriehoek

Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde Vlaams Instituut Gezond Leven alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek. We willen richtlijnen geven die op lange termijn voor iedereen haalbaar zijn. En die ervoor zorgen dat er ook voor onze kinderen en kleinkinderen genoeg gezond voedsel is. Het resultaat is een  realistisch model dat perfect past in de Vlaamse eetcultuur en dat handvaten geeft om duurzamere keuzes te maken.

Lees meer: De voedingsdriehoek

Professioneel voedings- en dieetadvies op maat?

Elien Smeers diëtiste

Volg me op social media:

Copyright © eliensmeers | Website by It's me