Skip to main content
  • Elien Smeers
  • Blog

Plan gezond eten in, waar je ook bent

We hollen onszelf vaak voorbij. Van meeting naar meeting, van kantoor naar crèche, van thuis naar muziekles, … Het is soms een wonder dat we de tijd vinden om iets te eten. Laat staan dat we stilstaan bij wat we dan in onze mond steken. Het loont nochtans om hieraan aandacht te besteden. Met een beetje planning bouw je vlot een gezond eetschema op: thuis, onderweg, op school voor je kroost, … 

Waar je ook bent

Heb je het gevoel dat je almaar de foute keuzes maakt? Loopt het geregeld mis wanneer je in de supermarkt staat of op restaurant zit? Vlaams Instituut Gezond Leven loodst je naar een gezond eetschema, met tips voor:

Gezonde snacks voor onderweg

Hongertje terwijl je onderweg bent? Dan is het verleidelijk om iets uit de snoepautomaat te trekken. Met deze tips stop jij voortaan ook tijdens die moeilijke momenten iets gezonds in je mond.
Lees meer

Gezond eten op het werk

Je brengt heel wat uren door op je werk, en van werken krijg je … honger. De verleidelijke snoeprepen in de automaat, de dagelijkse frieten in het personeelsrestaurant of het stuk taart van je jarige collega: snoepen op het werk is haast niet te vermijden.
Lees meer

Hoe gezond eten op school?

Je kind slijt jaren op de schoolbanken. Krijgt het daar te zien dat gezond eten en drinken normaal en zelfs lekker is? Dan legt het een stevige basis voor een gezond eetpatroon. Vraag gerust bij het schoolteam na wat zij (kunnen) doen rond gezonde voeding.
Lees meer

Ga voor gezonde inkopen in de supermarkt

Je eet wat je koopt. De supermarkt speelt dan ook een belangrijke rol in onze eetgewoonten. Wat we daar kopen, eten we thuis op - gezonde maar ook minder gezonde voeding. Met deze tips wordt elk winkelbezoek een gezonde uitstap!
Lees meer

Hoe gezond eten thuis begint

Gezond eten staat altijd voorop. Hoe zorg je ervoor dat gezond eten thuis een succes wordt?
Lees meer

Gezond uit eten gaan, doe je zo!

Thuis ben jij de baas, beslis jij wat je in huis haalt en wat er op tafel komt. Maar wat als je op restaurant gaat? Kun je wel gezond uit eten gaan? Ja: als jij er zelf over waakt. Hoe je dat doet, ontdek je hier.
Lees meer

Professioneel voedings- en dieetadvies op maat?