Wat eet Dagny Ros?

In deze aflevering kon ook een BV met exotische roots niet ontbreken, en dat is chef met IJslandse roots Dagny Ros. Ze neemt Danira een dag op sleeptouw.

Lees meer

Vergoeding van diëtistensessies voor kinderen met overgewicht

Begroting Gezondheidszorg 2019 goedgekeurd door Algemene Raad RIZIV. Naast de reeds voorziene budgetten maakt de regering in 2019 ook nieuwe budgetten vrij voor de gezondheidszorg.

Overgewicht en obesitas zijn twee zeer belangrijke problemen op het vlak van de volksgezondheid. Zowel op Europees als op mondiaal niveau neemt het aantal mensen met overgewicht en obesitas toe en bereikt het alarmerende proporties. Overgewicht en obesitas zijn de oorzaak van veel gezondheidsproblemen, zoals de ontwikkeling van chronische ziekten, spierziekten en bepaalde kankers.

Lees meer

Wat is de voedingsdriehoek?

Gezond eten: wat is dat nu precies?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek.

Lees meer

De voedingsdriehoek

Voedingsdriehoek Heusden-Zolder

De voedingsdriehoek

Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde Vlaams Instituut Gezond Leven alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek. We willen richtlijnen geven die op lange termijn voor iedereen haalbaar zijn. En die ervoor zorgen dat er ook voor onze kinderen en kleinkinderen genoeg gezond voedsel is. Het resultaat is een  realistisch model dat perfect past in de Vlaamse eetcultuur en dat handvaten geeft om duurzamere keuzes te maken.

Lees meer

Week van de Diëtist

week van de diëtist

Week van de Diëtist

De Vlaamse en Franstalige beroepsverenigingen van diëtisten, VBVD en UPDLF, organiseren naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist van 20 – 26 maart 2017. Ze willen een oproep doen naar adolescenten, kinderen en hun omgeving, om in de week van 20 – 26 maart 2017 een gezonde omgeving te creëren. Er de Gezondste Week van maken.

Lees meer

Uw partner in het 'overwinnen' van overgewicht en obesitas

Logo Tumi Experts

Wie zijn we?

Wij zijn een multidisciplinair academisch geschoold team van gespecialiseerde kinesisten, klinisch en gezondheidspsychologen, kinderpsychologen, neuropsychologen, gedragstherapeuten, relatie- en gezinstherapeuten, psychiater en diëtisten. In samenwerking met OGP (KU Leuven).

Lees meer

Alcohol en borstkanker

Alcohol en borstkanker: glas halfvol of halfleeg?

Wist je dat alcohol een risicofactor is voor borstkanker, voor vrouwen én mannen? Te veel alcohol drinken is uiteraard geen goed idee, maar ook matig alcoholgebruik heeft een invloed op je gezondheid. Dat bewijst wetenschappelijk onderzoek.

Genieten van een glaasje kan, maar weet dat alcohol meer met je lichaam doet dan je weet. Daarom stelt de Belgische richtlijn dat je het best niet meer dan 10 eenheden alcohol per week drinkt. Eén eenheid is goed voor een pintje, glas wijn of shot sterkere alcohol. Maar zelfs een paar glaasjes wijn per week verhogen je risico op borstkanker al lichtjes. En hoe meer je als vrouw drinkt, hoe sterker dat risico stijgt.

Lees meer

Percentage lichaamsvet betere maat dan BMI

BMI

Wetenschappers pleiten voor het meten van het percentage lichaamsvet om gezondheidsrisico’s realistischer in kaart te brengen.

Nu wordt de Body Mass Index (BMI) gebruikt waarbij de lengte en het gewicht worden gemeten. Met deze index worden mensen ingedeeld in categorieën ‘ondergewicht’, ‘gezond gewicht’, ‘overgewicht’ of ‘obesitas’.

Volgens wetenschappers van MAFF Fitness Pty Ltd uit Australië en Sports Performance Research Institute (SPRINZ) uit Nieuw-Zeeland, wordt met het gebruik van de BMI de plank misgeslagen, omdat sommige mensen in de categorie ‘gezond gewicht’ te veel lichaamsvet hebben en daardoor wel degelijk gezondheidsrisico’s oplopen.

Lees meer

Professioneel voedings- en dieetadvies op maat?

Copyright © eliensmeers | Website by It's me