Mijn naam is Elien Smeers

In 2010 studeerde ik af als diëtiste aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Nadien schoolde ik mij bij als diabeteseducator aan de Katholieke Hogeschool Limburg. Zes jaar ben ik actief geweest als diëtiste-diabeteseducator binnen het Wit-Gele Kruis Limburg. In navolging daarvan ben ik mijn zelfstandige praktijk te Kinrooi opgestart.

Voor niet of minder mobiele cliënten verleen ik voedingadvies en/of diabetes educatie aan huis.

Daarnaast maak ik als diëtiste-diabeteseducator deel uit van het multidisciplinair team bij Tumi Therapeutics te Heusden-Zolder. Dit is een expertisecentrum, met een nauwe samenwerking met de onderzoeksgroep voor gezondheidspsychologie van de Katholieke Universiteit Leuven, voor stressgerelateerde klachten, psychische aandoeningen en functionele syndromen. Voor meer informatie kan u terecht op de website www.tumitherapeutics.be

Bovendien ben ik ook actief binnen de huisartsenpraktijk Nevenplein te Kaulille, de multidisciplinaire groepspraktijk Groep Sam te Bree en op de Sportlaan 43 te Dilsen-Stokkem. Voor meer informatie kan u terecht op de website www.nevenplein.be

Om jullie nog beter te kunnen helpen, volg ik regelmatig bijscholingen. Voeding is een dynamische wetenschap en het is belangrijk om steeds up to date te blijven met de nieuwste inzichten.

Als zelfstandige diëtiste ben ik erkend door het RIZIV. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Vlaamse Beroepsvereniging voor Voedingsdeskundigen en Diëtisten. Vervolgens ben ik lid van de stuurgroep LMN Maas en Kempen, de Vlaamse Diabetesvereniging en de Stichting tegen Kanker.

Elien Smeers

Opleidingen en bijscholingen

2010 Bachelor in de Voedings- en Dieetkunde (KHLeuven)
2011 Postgraduaat Diabeteseducator (KHLim)
2012 Lerarenopleiding (CVOLimlo)
2013 Voedings- en Gezondheidscongres
2014 Diabetessymposium
2014 Voedings- en Gezondheidscongres
2014 Maag-darm-levercongres (SANA)
2014 Hart- en Voedingscongres (SANA)
2015 Diabetessymposium
2017 Voeding bij sport (AP Hogeschool Antwerpen)
2018: Voeding en burn-out (Helpemo-eters), Metabolisme en obesitas (Kintu)
2019: Eet- en gewichtsproblemen bij kinderen en jongeren (Eetexpert), Eetdrang aanpakken als diëtiste (Helpemo-eters), Diabetes (Diabetes Liga)

Professioneel voedings- en dieetadvies op maat?

Copyright © eliensmeers | Website by It's me