Skip to main content

Week van de Diëtist

week van de diëtist

Week van de Diëtist

De Vlaamse en Franstalige beroepsverenigingen van diëtisten, VBVD en UPDLF, organiseren naar jaarlijkse traditie de Week Van De Diëtist van 20 – 26 maart 2017. Ze willen een oproep doen naar adolescenten, kinderen en hun omgeving, om in de week van 20 – 26 maart 2017 een gezonde omgeving te creëren. Er de Gezondste Week van maken.

 

Een goede gezondheid! Dat wensen we elkaar oprecht en van harte op Nieuwjaarsdag. Gezond opgroeien, gezond ouder worden. Iedereen wil het. En iedereen weet dat gezonde voedingskeuzes en regelmatig bewegen je daarbij helpen.

Dat is makkelijker in een omgeving waar voedingsproducten, die passen binnen een gezonde en evenwichtige levensstijl, overal beschikbaar zijn. Zoals appels en peren in de school, op de toog van de sportclub, in de keuken thuis. Meer bewegen is makkelijker als beweging ook aangemoedigd wordt, waar we het niet verwachten. Voor en na elk lesuur even rechtstaan en rond de klas wandelen? De trappen oplopen in plaats van stappen (zeg maar slenteren). Elk beetje helpt. Dat is makkelijker als wij, volwassenen, het goede voorbeeld geven.

Wat gaat u doen in de Week van 20 – 26 maart om uw omgeving gezonder te maken?

Bron: De Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Professioneel voedings- en dieetadvies op maat?