Skip to main content
  • Elien Smeers
  • Blog

Toegankelijke ambulante zorg voor jongeren tot en met 23 jaar met eetstoornissen dankzij multidisciplinair zorgtraject

De behandelende arts kan vanaf 1 februari 2024 een zorgtraject opstarten voor patiënten jonger dan 23 jaar met de diagnose van een eetstoornis. Een ambulant team van zorgverleners begeleidt dit zorgtraject en stelt na een multidisciplinair overleg een behandelplan op. 

Lees meer …Toegankelijke ambulante zorg voor jongeren tot en met 23 jaar met eetstoornissen dankzij...

  • Elien Smeers
  • Blog

Plan gezond eten in, waar je ook bent

We hollen onszelf vaak voorbij. Van meeting naar meeting, van kantoor naar crèche, van thuis naar muziekles, … Het is soms een wonder dat we de tijd vinden om iets te eten. Laat staan dat we stilstaan bij wat we dan in onze mond steken. Het loont nochtans om hieraan aandacht te besteden. Met een beetje planning bouw je vlot een gezond eetschema op: thuis, onderweg, op school voor je kroost, … 

Lees meer …Plan gezond eten in, waar je ook bent

  • Super User
  • Blog

Vergoeding van diëtistensessies voor kinderen met overgewicht

Begroting Gezondheidszorg 2019 goedgekeurd door Algemene Raad RIZIV. Naast de reeds voorziene budgetten maakt de regering in 2019 ook nieuwe budgetten vrij voor de gezondheidszorg.

Overgewicht en obesitas zijn twee zeer belangrijke problemen op het vlak van de volksgezondheid. Zowel op Europees als op mondiaal niveau neemt het aantal mensen met overgewicht en obesitas toe en bereikt het alarmerende proporties. Overgewicht en obesitas zijn de oorzaak van veel gezondheidsproblemen, zoals de ontwikkeling van chronische ziekten, spierziekten en bepaalde kankers.

Lees meer …Vergoeding van diëtistensessies voor kinderen met overgewicht

Professioneel voedings- en dieetadvies op maat?